Samo pomno odabrani, najbolji komadi junetine koje karakterizira izrazita intramuskularna masnoća odležavaju duže od 42 dana i tako postaju dio PREMIUM DRY AGE asortimana.

PREMIUM DRY AGED ILI SUHO ZRENJE

Dry age ili suho zrenje mesa danas se smatra više umjetnošću nego naukom. Suho zrenje mesa odvija se u specijaliziranim komorama uz strogo kontrolirane uvjete. Veliki komadi mesa odležavaju minimalno 42 dana prije nego budu očišćeni i izrezani u steakove.
Specifični uvjeti zrenja dovode do formiranja kore i pojavljivanja plijesni na površini mesa. Plijesan pospješuje stvaranje prirodnih enzima koji omekšavaju meso i razvijaju karakterističan okus odležane junetine. Tijekom procesa zrenja meso gubi vodu, pa time odležani steakovi gube do 40% početne težine. Zbog toga su DRY AGED steakovi višestruko skuplji u odnosu na svježe meso.

DRY AGED steakove karakterizira iznimna sočnost i mekoća, te specifične orašaste arome.


T-BONE

T-BONE

T-bone je jedan od najpoznatijih ljubiteljima mesa. Dobio je ime po obliku kosti koja spaja dva komada mesa, ramstek s biftekom...

Saznaj više

RIBEYE

RIBEYE

RIBEYE je odrezak govedine koji se nalazi u prednjem djelu leđa (bliže vratu). Nalazi se između šestog i dvanaestog rebra...

Saznaj više

PORTERHOUSE

PORTERHOUSE

Mnogi ljubitelji goveđeg mesa tvrde da je takozvani porterhouse najbolji odrezak. Ime je dobio po pivnicama u kojima se točila piva vrste porter...

Saznaj više

TOMAHAWK

TOMAHAWK

Trenutno jedna od najvećih senzacija moderne kuhinje, Tomahawk odrezak je ime dobio po karakterističnom obliku koji podsjeća na indijansku sjekiru...

Saznaj više

NEW YORK STRIP

NEW YORK STRIP

ima gušću strukturu od Ribeye-a. Manje je masan, ali više aromatičan. New York strip je naš omiljeni vrhunski odrezak...

Saznaj više

CHUCK STEAK

CHUCK STEAK

Srednji dio Chuck dijela, s uklonjenim vanjskim i unutarnjim dijelom, po karakteristikama vrlo sličan Ribeye steaku...

Saznaj više

FILET MIGNON

FILET MIGNON

Kod nas poznat kao biftek ili file, dolazi od najmekšeg mišića goveda koji se nalazi s unutarnje strane donjeg dijela kralježnice...

Saznaj više